Kupujte sigurno i povoljno. Kao naš korisnik imate i uvid u status narudžbe. Proces je jednostavan, potrebna nam je samo vaša adresa e-pošte i neki podaci.
RegistracijaGrejpfrut March seedless ili grejp, znanstveni latinski naziv Citrus x paradisi je stablo iz roda Citrus (obitelj Rutaceae) i njegov plod. Nastao je davnim križanjem, vjerojatno između mandarine i pomela, a stoljećima već raste kao samostalno stablo, koje se razmnožava reznicama i cijepljenjem. Grejp je drvo koje se ponekad uzgaja za ukrasne svrhe, jer može narasti do 15 metara visine. Ima duge grane i usko tamno zeleno lišće duguljastog oblika, koje može doseći duljinu i preko 15 cm. Cvjetovi su veliki i ugodnog mirisa. Danas se grejpfrut uzgaja gotovo isključivo na plantažama za proizvodnju voća, pa ne izraste više od 5 do 6 metara. Plod je žute boje, okruglog oblika, ponekad malo spljošten kod peteljke, s promjerom od oko 15 cm. Grejpfrut je najveći među agrumima, koji se uzgajaju za proizvodnju voća, čak može težiti više od 2 kg. Prvenstveno se koristi kao svježe voće i u prehrambenoj industriji za proizvodnju sokova. U farmaceutskoj industriji grejp je danas najcjenjenije voće, budući da gotovo ne postoji bolest kod koja ne pomaže. U stvari, grejpfrut je dragocjena pomoć za razne probleme. Kao što je i limun, grejp je vrlo učinkovit za dezinfekciju i čišćenje bolesnih organa i rana. Budući da je lakše jestiv od limuna, također je više prikladan za unutarnju dezinfekciju. Tako se, na primjer, savjetuje kod različitih tipova unutarnjih bolesti, kao i u slučaju običnih probavnih poremećaja. Obistinila se izreka: "Grejpfrut napravi red u želucu ".
Konačna visina: | 5-6 m | |
Mjesto: | sunčan | |
Veličina ploda: | debeli okrugli | |
Prezimna: | ne | |
Prodajna visina: | 40-80 cm | |
Vrijeme žetve: | krajem listopada | |
Težina biljke: | 4 kg | |
Vrijeme cvatnje: | proljeće - ljeto | |
Boja voća: | žuta | |
Meso: | žuto | |
Ukus: | slatko-kiseo | |
Gnojidba: | svake godine u proljeće | |
Obrezivanje: | ne | |
Samooplodni: | da | |
Oblik rasta: | drvo |