Kupujte sigurno i povoljno. Kao naš korisnik imate i uvid u status narudžbe. Proces je jednostavan, potrebna nam je samo vaša adresa e-pošte i neki podaci.
RegistracijaPeršin (Petroselinum crispum) dolazi iz južne Europe. Ima prijatan miris i tipičan, sladak okus. Poznajemo pernati vrtni peršin i manji kovrčavi peršin, koji je prikladan za garniranje. Nasjeckano lišće pernatog peršina prikladno je za skoro svako slano jelo. Korijen se upotrebljava kao povrće za juhu. Peršinom se začinjaju ribe, meso, jela od povrća, umaci i prelivi za salate. Peršin dobro ide uz drobnjak, tarkanj i timijan, a također uz češnjak i luk. Može se uzgajati i u stanu, u loncu. Može se upotrebljava i sušeni peršin. Poznajemo nekoliko vrsta peršina. Svi sadrže puno vitamina, minerala i antiseptičnog klorofila, zbog čega su i blagotvorni, a ne samo atraktivni začini za garniranje jela. Lišće je fino nasjeckano, kovrčavo s nazupčanim krajevima, svijetlozelene boje i svježeg okusa; sadrži puno vitamina A i B, soli željeza, magnezija, kalcija i klorofila. Stablo je čvrsto, brazdasto, polukružno i ima jači okus od lišća. Glavni korijen je tanak, žuto-smeđe boje, iz njega rastu kao vlas tanki korijenčići koji daju najizrazitiji okus peršina. Odgovara mu veoma sunčan, no i malčice sjenovit položaj, te plodna, vlažna i duboko prekopana zemlja.
Zemlja: | plodna, vlažna | |
Mjesto: | sunčani | |
Veličina: | Q10-12 | |
Veličina lonca: | Q10-12 | |
Težina biljke: | 0.3 |