Luk Belokranjka je vrlo popularan luk u Beloj Krajini, po kojoj je i dobio ime. To je duguljast luk s čvrstim bijelim mesom odličnog okusa. Njegova velika prednost je brzo i...
Luk Holandski žuti je sorta luka plosnao okruglih glavica, žuto smeđih vanjskih ovojnih listova. Glavice su dosta čvrste s dobro zatvorenim vrhom. Relativno su krupne s...
Matovilac Holandski je rana sorta, izuzetno cijenjen zbog izuzetno dobrog ukusa. Listovi su žuto-zeleni, dugi i široki, malo hrapavi i mat. Otporan je na hladnoću, ali je...
Matovilac Ljubljanski je rana slovenska autohtona sorta i nezahtjevno povrće koje podnosi niske temperature. Sjeme klija oko 28 dana. Lijepi, srednje dugi, duguljasti,...
Matovilac Pomladin ima srednje dugo, usko i izduženo lišće. Ima vrlo svijetlu zelenu boju i lijepo oboji salatne tanjure. Ima malo nazubljene vanjske listove, koji su tanki i...
Mrkva Amsterdamska sadrži puno biljnih boja beta karoten (vitamin A) i selena. Sjeme klija 20-30 dana. Za markaciju je sijemo s rotkvicom. Za bolje klijanje s koprom. Vrlo rano...
Mrkva Flaker je kasna, crvenkasto narančasta mrkva, koje daje velike usjeve. Sjeme mrkve klija 20-30 dana. Mrkva se dobro pohranjuje i pogodno je za industriju. Treba duboko...
Mrkva Korrigan je srednje rani hibrid tipa nantes. Ima tupi cilindrični vrh. Korrigan mrkva naraste u dužinu do 20 cm i intenzivno je narančaste boje. Pogodan je za trenutnu...
Mrkva Ljubljanska žuta ima veliki (30 cm) dugi žuti korijen. To je kasna sorta, koja daje dobre usjeve. Mrkva je pogodna za svježu uporabu (ukusna juhe), skladištenje i krmu...
Mrkva Nantes je srednje rana sorta (100 dana). Ukusna, narančasto-crvena mrkva, koja je prikladna za skladištenje. Više puta je sijemo. Treba duboko obrađeno i ravnomjerno...
Mrkva Pariška je rana okrugla ukusna mrkva, lijepe narančaste boje, pogodna za svježe korištenje i konzerviranje. Nekoliko puta je sijemo, od ranog proljeća u zatvorenim...
Mrkva Mercado de Paris 3 je okrugla sorta mrkve, jarko narančaste boje, koja doseže promjer od 4 cm. Mrkva Mercado de Paris je slatka, aromatična i pogodna za svježu upotrebu...
Bamija ili okra je egzotična i vrlo dekorativna biljka (do 2 m visoka), izuzetno otporna na sušu. Vrlo mlade, nezrele plodove (oko 6-7 cm duge) redovito pažljivo trgamo (s...
Adige paprika je rana hibridna sorta paprike pogodna za uzgoj u staklenicima i na otvorenom. Plodovi su joj kockastog oblika, a kada su potpuno zreli zelena boja prelazi u...
Paprika Fudji F1 linija je hibridnog sjemena. Rana je ljuta papričica pogodna za uzgoj na otvorenom iu tunelima. Plodovi Fudji paprike su žuto-zeleni, dvoprekatni, težine...
Paprika Kalifornijsko čudo je tip babure. Kasna, tamno zelena i tamno crvena paprike. Jede se uglavnom sirova, ali je također pogodna za kiseljenje i punjenje. To je...
Paprika Kurtovska kapija je srednje kasna (125 dana), duguljasta i vrlo rodna paprika. Bočno spljošteni, zeleni i crveni plodovi pogodni su za svježe korištenje, pečenje i...
Paprika Lake je rani hibrid paprike. Paprika Lake je pogodna za uzgoj na otvorenom kao iu staklenicima. Plodovi paprike Lake su slatki, žute boje i težine 300 g. Kad su...
Paprika Šorokšari tipična je paprika babura, blijedo žute boje koja zrenjem može poprimati crvene tonove. Plod je srednje veličine. Mesnata je i slatka paprika, namijenjena za...
Pastrnjak Dugi bijeli glatki je kasna sorta. Listovi su veliki, zeleni i aromatični. Korijen je veliki, bijel, dug do 35 cm, koga zbog otpornosti na hladnoću iskopavamo iz vrta...
Patlidžan Domaći srednje dugi zahtijeva stajnjakom pognojeno tlo i sunčan položaj zaštićen od vjetra. Raste na otvorenom i u tunelu. Plod je izduženo kruškast, dug 16-18 cm,...
Patlidžan Teti je rana sorta hibridnog patlidžana. Plodovi su duguljasti, veliki i sjajno crni. Patlidžan Teti dostiže težinu od 300-350g. Meso Teti patlidžana je...
Peršin Bardoviški koristi se za proizvodnju aromatičnog lišća na dugim peteljkama i korijena. Korijenje je pogodno za juhe, salate i kuhan u svim vrstama jela. Dio korijenja...
Peršin Domaći lisnati ima puno glatkog i aromatičnog lišća, koje možemo često rezati. Sjeme klija 20- 30 dana. Raste dobro i na teškim tlima. Za zimu, lišće se suši i zamrzne....