Matovilac Žličar je slovenska autohtona sorta: ima srednje veliku rozetu s ovalnim, tamno zelenim listovima, koji su s blagim na gore zavinutim lisnim rubom, što daje listovima...
Mrkva Amsterdamska sadrži puno biljnih boja beta karoten (vitamin A) i selena. Sjeme klija 20-30 dana. Za markaciju je sijemo s rotkvicom. Za bolje klijanje s koprom. Vrlo rano...
Mrkva Duga tupa bez srca je srednje rana sorta koja napravi oko 18-20 cm dug, narančasto crven korijen i bujno rastuće lišće (perje). Sjeme klija oko 20 dana. Odlična je za...
Mrkva Flaker je kasna, crvenkasto narančasta mrkva, koje daje velike usjeve. Sjeme mrkve klija 20-30 dana. Mrkva se dobro pohranjuje i pogodno je za industriju. Treba duboko...
Mrkva Korrigan je srednje rani hibrid tipa nantes. Ima tupi cilindrični vrh. Korrigan mrkva naraste u dužinu do 20 cm i intenzivno je narančaste boje. Pogodan je za trenutnu...
Mrkva Ljubljanska žuta ima veliki (30 cm) dugi žuti korijen. To je kasna sorta, koja daje dobre usjeve. Mrkva je pogodna za svježu uporabu (ukusna juhe), skladištenje i krmu...
Mrkva Nantes je srednje rana sorta (100 dana). Ukusna, narančasto-crvena mrkva, koja je prikladna za skladištenje. Više puta je sijemo. Treba duboko obrađeno i ravnomjerno...
Mrkva Mercado de Paris 3 je okrugla sorta mrkve, jarko narančaste boje, koja doseže promjer od 4 cm. Mrkva Mercado de Paris je slatka, aromatična i pogodna za svježu upotrebu...
Bamija ili okra je egzotična i vrlo dekorativna biljka (do 2 m visoka), izuzetno otporna na sušu. Vrlo mlade, nezrele plodove (oko 6-7 cm duge) redovito pažljivo trgamo (s...
Adige paprika je rana hibridna sorta paprike pogodna za uzgoj u staklenicima i na otvorenom. Plodovi su joj kockastog oblika, a kada su potpuno zreli zelena boja prelazi u...
Paprika Alpina zahtijeva sunčan položaj i humusnu, pognojenu zemlju. To je srednje kasna (130 dana) paprika. Prizmatični žuti plodovi su slatki, sočni i ukusni. Odlični za...
Paprika Botinečka žuta je srednje rana paprika (110-120 dana) koja je pouzdana i rodna sorta. Koristi se većinom za kiseljenje za zimnicu, ali prikladna je i za konzumiranje u...
Paprika Fudji F1 linija je hibridnog sjemena. Rana je ljuta papričica pogodna za uzgoj na otvorenom iu tunelima. Plodovi Fudji paprike su žuto-zeleni, dvoprekatni, težine...
Paprika Kalifornijsko čudo je tip babure. Kasna, tamno zelena i tamno crvena paprike. Jede se uglavnom sirova, ali je također pogodna za kiseljenje i punjenje. To je...
Paprika Kurtovska kapija je srednje kasna (125 dana), duguljasta i vrlo rodna paprika. Bočno spljošteni, zeleni i crveni plodovi pogodni su za svježe korištenje, pečenje i...
Paprika Šorokšari tipična je paprika babura, blijedo žute boje koja zrenjem može poprimati crvene tonove. Plod je srednje veličine. Mesnata je i slatka paprika, namijenjena za...
Pastrnjak Dugi bijeli glatki je kasna sorta. Listovi su veliki, zeleni i aromatični. Korijen je veliki, bijel, dug do 35 cm, koga zbog otpornosti na hladnoću iskopavamo iz vrta...
Patlidžan Domaći srednje dugi zahtijeva stajnjakom pognojeno tlo i sunčan položaj zaštićen od vjetra. Raste na otvorenom i u tunelu. Plod je izduženo kruškast, dug 16-18 cm,...
Peršin Bardoviški koristi se za proizvodnju aromatičnog lišća na dugim peteljkama i korijena. Korijenje je pogodno za juhe, salate i kuhan u svim vrstama jela. Dio korijenja...
Peršin Domaći lisnati ima puno glatkog i aromatičnog lišća, koje možemo često rezati. Sjeme klija 20- 30 dana. Raste dobro i na teškim tlima. Za zimu, lišće se suši i zamrzne....
Peršin Gigante d`Italia sije se od proljeća do rane jeseni. Ako se kasno sije, ostaje zelen i zimi. Gigante d`Italia peršin formira velike listove rozete koji su...
Peršin Mooskrause ima lijepo zeleno kovrčavo lišća, koje se također koristi kao ukras jelima. Sijemo ga svake godine na drugom mjestu. Dobri susjedi su rajčica, luk, rotkvica i...
Poriluk Carentan ima srednje dug bijeli dio stabla koji dubokom sadnjom produžimo. Preživi oštre zime i izdrži na otvorenom do proljeća. Voli ilovasto-pješčano tlo, humusna i...
Poriluk Domaći dugi je kasna jesenska sorta, vrlo ukusna i kvalitetna. Osjetljiv je na hladnoću. Bijeli dio stabljike je vrlo dug (do 60 cm). Dobro raste s mrkvicom, jer su...